Kelebihan Sebagai Pengguna
Pertama: Anda sendiri top up anda boleh dapat duit
Pernahkah anda mempunyai pengalaman yang begitu lama menggunakan handphone, setiap kali anda topup atau anda bayar bil talipon, anda akan mendapat pulangan dalam bentuk wang ringgit? rasanya memang tidak pernah dapat walau pun sekupang, tetapi sebagai pengguna simkad toneexcel, setiap kali anda topup anda akan dibayar sebanyak 3% dari jumlah yang anda topup. Sendiri topup sendiri dapat duit. Duit bonus ini akan dimasukkan sebulan sekali kedalam akaun bank anda.
Kedua: Mendapat perlindungan Insuran Kemalangan Takaful sebanyak RM50,000
Sebagai pengguna ToneExcel ini, anda juga akan diberikan Insuran Kemalangan Percuma yang dikeluarkan oleh Takaful Insuran bernilai RM50,000 dengan syarat topup anda sendiri melebihi RM50 setiap bulan. Persoalannya, sudah berapa lama anda pakai hp? Ada ke mana2 kompany yang berikan perlindungan insuran kepada anda? Dibawah ini ada satu contoh seorang sahabat kita, belum berkahwin, baru pakai handphone tunetalk/toneexcel selama 3 bulan, meninggal dunia kerana kemalangan, syukur kerana ibubapa arwah menerima sumbangan sebanyak RM100,000 dari TuneInsurance (Sebelum ditukar ke Takaful). Memang kehilangan arwah dan kesedihan tidak boleh digantikan dengan wang ringgit, cuma sekurang-kurangnya duit tersebut mampu mengurangkan sedikit beban kehidupan yang ditanggung oleh keluarga beliau.Keempat: Dimana ada jual topup, disitu ada jual topup TuneTalk.
Topup untuk prepaid TuneTalk ini, ada dijual di seluruh Malaysia. Kalau tak percaya, anda boleh pergi ke mana-mana kedai yang menjual topup berhampiran rumah anda, atau 7eleven, atau station minyak dan tanya samada mereka ada jual topup TuneTalk atau tidak. Jangan tanya Topup ToneExcel, tanya topup TuneTalk. Kalau sesiapa yang tahu internet dan ada maybank2u atau cimb click, cuba topup melalui online, tengok ada ke tidak topup tunetalk. Kalau ada, habis cerita. Kalau anda pengguna cimbclick atau paypal, anda boleh buat autotopup.

Topup tunetalk ada dijual di mana-mana diseluruh Malaysia. Anda boleh topup RM5, RM10, RM30, RM50 atau RM100. Senang kata, apa jua nilai yang ingin anda topup, ada dijual di luar sana.
KeLima: Point yang boleh ditukar dengan tiket Air Asia, smartphone, tiket wayang dan redeem top up
Point yang boleh ditukar dengan tiket Air Asia, smartphone, tiket wayang dan redeem top up
Sebagai pengguna tunetalk ini, setiap kali anda topup, anda akan mendapat point. Point-point tersebut kalau dikumpulkan, boleh ditebus dengan semua yang tersebut di atas.


Asalkan ada penerbangan AirAsia, maka adalah point-point tertentu yang boleh anda tebus. Untuk menebus tiket-tiket tersebut, anda boleh hubungi terus ke khidmat pelanggan TuneTalk di 0379490000 atau klik disini.
KeEnam: Anda boleh mengekalkan nombor lama jika mahu.
Sebagai pengguna talian TuneTalk ini, anda juga boleh membuat pilihan, samada ingin menggunakan nombor yang diberikan oleh TuneTalk, yang biasanya bermula dengan 010 atau 0111, atau anda boleh mengekalkan nombor lama anda ke dalam simkad tunetalk ini. Asalkan no lama tersebut didaftarkan menggunakan IC anda. Jadi, anda tidak perlu risau untuk kehilangan atau berpisah dengan nombor kesayangan anda. No lama anda itu tidak kira samada line postpaid atau prepaid, boleh dikekalkan. Tetapi jika permohonan itu berjaya dikekalkan, ia sudah menjadi prepaid tunetalk, nombor sahaja no lama. Tunetalk tiada postpid/line, 100% prepaid.

KeTujuh: Anda Dapat Sertai Cabutan Bertuah

Walaupun anda berniat untuk menjadi pengguna simkad semata-mata, anda layak segala bentuk cabutan bertuah yang diadakan setiap masa oleh syarikat. Ada yang dapat sehingga RM10,000 hadiah wang tunaiKeLapan: Ia boleh dijadikan modal berniaga dan menjana pendapatan sampingan SETIAP BULAN.
Ini yang terakhir dan bahagian yang paling seronok untuk anda baca dan fahami dengan lebih mendalam. Sebagai pengguna simkad TuneTalk Toneexcel, anda sudah layak untuk mempromosikan simkad ini kepada orang lain. Jadi, jika anda ingin mengembangkan perniagaan anda ini, anda perlu dapatkan beberapa keping extra simkad sebagai simpanan anda. Ada 2 atau 3 keping pun sudah cukup. Lihat PELAN PEMASARAN bagaimana anda bakal peroleh pendapatan beribu-ribu ringgit dengan menjalankan bisnes kad sim ini.